Hih, emäntä on tyytyväinen :)! Meillä oikeesti edistytään räyhäämisen suhteen. Nakit on heitetty romukoppaan ja otettu tämän herran kanssa "kovat" otteet käyttöön ja voin sanoa että toimii paljon paremmin kuin lahjomisyritykset. Tältä päivältä hyvä esimerkki; Käytiin trimmaajalla Tinkan ihmismummilan naapurissa ja pihalla Totski haukkui Tinkan ihmisen ja trimmaajan suohon, eikä suostunut toisten houkuttelemana menemään luokse. Trimmaajan luona sisällä sanoin suoraan että meiän Tötörön luokse vaan mennään, tungetaan mahdollinen herkku suuhun ja rapsutetaan ronskisti, sillä houkuttelemalla nameilla luokse ei äijäilijä varmasti mene tekemään tuttavuutta. Totski pitää jättää täysin huomiotta, tai sitten vain ronskisti tursakkeen luokse ja varmoilla otteilla rapsutuksia ja hetken päästä ukkeli makaa maassa selällään kuunnellen onnessaan silittelyjä. Niinpä trimmaaja teki varmoin ottein tuttavuutta epävarmaan uhoojaan ja kohta oltiinkin jo kavereita (paitsi ei inhottavan koneen kanssa joka ällöttävästi surisi korvissa ja kasvoilla, niin että piti koettaa haukata terää ja rimpuilla otteesta).

Muurahaiskarhun uusi syyslook.

Totoron ihka ensimmäinen junamatkakin sujui loistavasti. Emäntää hieman jänskätti herra Totoroisen mahdollinen käytös perjantai-iltapäivän syyslomaruuhkaisessa junassa, mutta turhaan. Tyyppi hyppäsi junaan, katsasti vaunun ja rojahti makaaman kuono käytävällä, niin että viiksien edessä vain vilahtelivat kissat, koirat ja ihmiset. Ei Totoro ainakaan kauhean huono hermoinen kaveri ole, vaan taitaa käydä emäntänsä lailla tuulella. Toiset asiat ja ihmiset nyt vaan ovat niin ärsyttäviä ja epämieluisia että niitä on aivan pakko haukkua ja tämäkin riippuu tietysti päivästä. Pinna saattaa vain palaa kerta kaikkiaan ja totaalisesti ilman että kukaan muu keksii mitään järjellistä syytä mielialanvaihteluille ;). Koira kuin omistajansa vai miten se nyt meni...

Pieni junailija...

...joka otti matkan Totoromaiseen tapaan hyvin lunkisti.

Junamatkan jälkeen herra pääsi riekkumaan emännän äidin koiruuksien kanssa ja heti keksittiin kivaa puuhastelua.

Totski kunnostautui varkaana. Kaverit ei uskaltaneet pölliä hyllylle nostettuja leluja, vaan selvästikin yllyttivät pienintä pahojen tekoon. Ja Totorohan totteli Elmerin valvoessa epäuskoisena suorastaan uhkarohkeaa perrosta :). Meiän tyyppi on aiemminkin hoidellu ryövärin virkaa. Oliver ja Elmeri kun eivät kellarin kodinhoitohuoneeseen uskaltaudu, niin Totski reippaana poikana tyhjentää pyykkikorin sukista ja kiikuttaa niitä ylhäällä odotteleville kavereille. Yhdessä on sitten kiva repiä ja piilotella pöllittyjä sukkia.

Ennen Imatran syyslomareissua kyläiltiin Totoron Kaapo-kaverin luona. Villissekoitus loukkaantui Totskille, kun meiän hukelo meni hajottamaan toisen vinkulelun ja protestiksi Kaapo Anselmi viipotti sängyn alle mököttämään.

"Hei kamoon! Älä ny oo lapselline, vaa tuu pois sieltä. Lupaan ostaa uuen entisen tilalle!" (Emäntä lunasti lupauksen Totskin puolesta:)

"No ei väkisi. Nyhjätää sit molemmat täällä."

On Totskin leikit yleensä kyllä hieman jotakin muuta kuin sängyn alla luimistelua:

Perustouhua. Vauhtia riittää, kun naisten perässä pitää juosta. Unna-prinsessa riekkumiskamuna.

Saman neitin kanssa paholaiskoiria esittämässä :)

Vauhtia riitti taas vesikoira-treffeilläkin. Paikalla oli perroja, lagottoja ja irlannin vesispanieli. Joukossa oli neljä neljän kuukauden ikäistä pentua ja emännälle nousi hirvittävä pentukuume (2 pennuista oli muuten Totskin serkkutyttöjä:). Onneksi järkeä on sen verran että saa perusteltua itselle miksi ei vielä ole uuden koiran aika, mutta oottakaahan kun Totorosta ollaan saatu koulittua hyvin käyttäytyvä herrasmies, niin sitten ei perrokuumetta pysäytä mikään...

"Hei tyypit, ettikää sitä keppiä älkääkä juoruilko siellä joutavia!" (Totoro etsii muuten vaikka koko päivän keppiä tai lelua, eikä luovuta ennen kuin työ on suoritettu. Tätä piirrettä voisi hyödyntää haussa, jos vaikka innostuttaisiinkin sitä harrastamaan, kun agilityynkään ei ihan heti kohta päästä.)

Ai niin. Asiasta kukkaruukkuun taas sujuvasti. Totorolla on omituinen tapa rakentaa itselleen maja/pesä sohvalle. Herra riepottelee tyynyt kohdalleen niin että saa suojaisan sopen. Ihme tapoja meiän ötökällä.

Totoro leikkii jänisten kuurupiilosta ilmeisemminkin...

Tällä kertaa hieman huolellisemmin kyhätty pesäkolo :D

Ja vielä lopuksi kuva kesältä, kun Totoro ja Tinka treffasivat. Pakko on laittaa tänne, kun näyttää miusta ihan maalaukselta.

Sisko ja sen veli.