Oltiin tänään Kouvolassa näyttäytymässä ja emäntä teki kyllä niiiiin pohjanoteerauksen koiran esittämisessä että huhhuh! Mie olin aivan paniikissa. Jotenkin ihan hurjan hermostunut, siis vielä miljoona kertaa enemmän kuin normaalisti. Tärräsin ja sähläsin niin että koirakin lietsoutui "tunnelmaan" mukaan ja alkoi rähjätä epävarman hermostuneena muille koirille, mitä Totoro tekee oikeasti todella harvoin. No itsehän siinä sitten jännittää entistä enemmän, eikä isännän rauhoittelut paljoa auttanut. Sekoilin kehässä ihan urakalla mm. talutin Totskia väärältä puolelta, jolloin tuomari ystävällisesti huomautti asiasta. Vähänkös noloa ! Mie en vaan tajua mikä miuhun oikein meni, ramppikuume pitkän tauon jälkeen ehkä?

Onneksi tuomari oli ihanan ymmärtäväinen ja ohjeisti miuta kädestä pitäen ja koiran asentoa myöten esittämisessä, koska tahtoi miun oppivan homman kunnolla, sillä T on kuulemma todella hyvännäköinen ja komea koira, joka ansaitsee arvoisensa esittäjän :D! Tämä kaikki tapahtui siis erittäin hyvässä hengessä ja kiitinkin tuomaria perusteellisista vinkeistä. Oli kyllä hieman idioottimainen olo... Eniten kuitenkin harmittaa se, että itse töppäsin Totskin hienon mahdollisuuden menestyä näyttelyssä. Uskallan veikata että sijoitus olisi ollut mahdollisesti parempi, jos en olisi tötöillyt ihan urakalla kehässä. Miun suoritukseen nähden Totterströmin saamat nauhat olivat kyllä huippuja! Tuomari jakoi sumeilematta keltaisia nauhoja koirille, jotka miun silmissä näyttivät varsin kauniilta ja komeilta, mutta taso kisassa olikin kyllä kova. Mm. HeJW-10 ja JV-10 titteleillä varustettu koira oli taistossa mukana, samoin monta muuta ennestään menestynyttä koiraa.

Mutta nyt pääasiaan, eli Potskisen arvosteluihin.

Kouvolan ryhmänäyttely, tuomarina Jouko Leiviskä (joka ansaitsee isot pusut kärsivällisyydestä ja avuliaisuudesta)

"Erittäin hyvän tyyppinen, hyvät mittasuhteet omaava, erinomainen tilava runko, hyvä kaula ja ylälinja, kaunis uroksen pää, hyvä leveä reisi, erinomainen turkinlaatu, joka kauniissa kunnossa, liikkuu hyvällä askeleella, hieman löysästi edestä."

ERI, AVK2, SA, PU3

Tämän näköinen tyyppinen siellä kehässä siis kipitteli :)

Nyt sitten vaan kuonot kohti tulevia koitoksia, jotka ovat:

19.-20.11. Jyväskylä KV

24.11. Agility-kisat (ihan ensimmäiset epikset, iiiks!)

3.-4.12 Helsinki Winner

5.12. Turkin kyniminen treenikuntoon :D