Meiän perhe on ollut nettipaitsiossa lähestulkoon koko kesän, mutta nyt alkaa taas kone toimia. Elikkäs näyttelypäivityksiä helteisestä (+38 astetta) Kuopiosta.

Pe 6.8.2010, tuomarina Manuel Loureiro Borges, Portugali.

NUO EH, NUK2:

"Hyvä pää. Silmät ovat liian vaaleat, lähes vihreät. Hyvä niskä ja selkä. Todella kevyt rakenteinen. Rintakehä vielä kehittymätön. Pitäisi olla paremmat kulmaukset edessä ja takaa. Tavanomaiset liikkeet"

Mie sanon että haistakoot halivilivoo! Meiän Totski on ihan huippu sporttimallinen tykki, toisin kuin lihotetut näyttelytankit (anteeksi pienoinen EH-pettymys ;). Meiän Äijä sentään jaksaa liikkuu (24/7, huoh) ja olla muutenkii ihanainen adhd-tapaus terveine rakenteineen. Mie oon siis tyytyväinen tankki-tuomarin EH-arvioon, vaikka arvostelu ei ookaan mitenkään kauheen positiivinen. Ei ollu kyllä muillakaan, vaikka ois saanu ERI:n ja sijottunutkii. Oli tuomarille varmaa vähä nega-päivä tai jotain...

The Komeus

La 7.8.2010, tuomarina Jo Schepers, Alankomaat.

NUO ERI, NUK1:

"Hyvä rakenteinen nuori koira, jolla hyvä maskuliininen pää. Korvat kiinnittyvät hyvin, vahvat hampaat. Hyvät jalat ja selkä. Hyvä eturinta ja hyvät kyljet. Todella rodunomainen turkki. Hyvät jalat ja tassut. Hyvät liikkeet. Hyvin esitetty. Tarvitsee pikkuisen lisää massaa."

Todellakii tykkäsin tästä hollantilaisesta herrasmiehestä, joka ymmärsi loisto yksilöiden päälle ;D! Ja täytyy myöntää että olin hyvilläni myös palautteesta esittämisen suhteen, ku oon aika epävarma ja kokematon kehäläinen, mutta ilmeisesti pärjättiin parivaljakkona hyvin. Tavote saavutettiin tän arvostelun myötä, kun toivoin että saadaan viikonlopulta ees yksi ERI ja senhän Totoro nappas kevyesti häntää huiskuttamalla. Paineita ei siis enää ollu sunnuntaille vaan otettiin vika päivä rennosti.

Hellettä paossa omassa sviitissä meriitti nauhojen kanssa.

Su 8.8.2010, tuomarina Antonio di Lorenzo, Italia.

NUO EH, NUK1:

"Todella hyvän tyyppinen, mutta liian feminiininen. Hyvät mittasuhteet, mutta liian kevyt rakenteinen. Hyvät kulmaukset edessä ja takaa. Hyvä turkki. Todella hyvät liikkeet."

Tääkii etelä-eurooppalainen herra tykkäs siis järkälemäisemmistä koirista. Mie ite tykkäsin kovasti tuomarin tyylistä kertoo valinnoistaan esimerkiksi miksi toinen koira sijottui toisen edelle, ja perustelut kuulosti hyvinkii järkeviltä ja noudatti selkeetä linjaa. Tollasta keskusteluu voisivat muutkii tuomarit harjottaa, nii ei tarviis arpoo omassa päässä miks valinta oli sellane tai tällane.

Tötörö liitää (tosin pää kumarassa helteessä).

Näyttelyistä jäi kaiken kaikkiaan tosi hyvä mieli ja vaikka ei sertejä tippunu (joita ei kyllä lähetty hakemaakaa), niin miulle jäi kuitenkii sellane kuva, että meiän Totterström on aikas komee :D. Se oon vaa tollanen kirppunen, meiän oma Teho Kirppuli. Pikkusen kyllä huvittaa tuomaroinnit esimerkiksi juuri liikkeistä tai kulmauksista. Toisen mielestä ne on hyvät ja toisen mielestä huonot. Eiks noihin pitäs olla jotkuu yhtenevät säännöt tai jotai...? Muutenkii tuntuu olevan "vähä" makuasioita nuo koirien ulkonäkökriteerit. No pääasia että Herra T täyttää kaikki meiän asettamat kriteerit ihan täydellisesti NUO ERI, NUK1, PU1, ROP, RYP, BIS ja ihan kaikkee :DDDD!

Mihinkähän näyttelyy sitä seuraavaks suuntais? Jos vaikka antas ton turkin kasvaa, nii sais Muurahaiskarhu mukamas  "massaa", ku nyt oli meiän Tyyppi Tyyppinen aika naku muihin verrattuna ja varmasti senkii takii korostu ötökän pienuus. Mie kyllä arvostan enemmän kevyttä ja tervettä rakennetta, joka sopii työkoiralle huomattavasti paremmin kuin älytön löllymassa, nii  että jos sen takii jää hienot ruusukkeet saamatta nii miun puolesta saa jäähäkii! Terveys ja koiran hyvinvointi on kuitenkii kaikista tärkeintä. Ja muutenkii myö otetaa Kärpän kanssa nää näyttelyt vähä nii ku huvitteluna. Pietää hauskaa yhessä. Leikitään kun ei olla kehässä. Nuuskutellaan tuttuja kavereita ja tutustutaan uusiin. Näyttelyissä kun saa moikata hihnassa vaikka muualla ei saakaan.  Kuinkahan moni muuten näyttelyalueelta kävi uittamassa koiraansa raviradan hevosten pesupaikalla meiän lisäksi? Onneksi ei tarvii hysterisoida turkin kanssa, vaan voi mennä helteen ehdoilla :). Tosin mökkimajotuksen tarjooma metsämiljöö rantoineen ei ehkä tehny parasta turkille, kun uinnin jälkee piti päästä mylläämään hiekassa ja varvuissa, mutta nauttipahan koiruus ainakii viikonlopusta, eikä tuomaritkaan valittanu ruohonsiemenistä, tai hiekanjyväsistä. Lisää tällasia reissuja! Tykätään :D!

Kirsun Kennelin a-pentueen serkkutytöt Stella ja Selma moikattiin muiden kamujen ohessa. Nättejä neitoja molemmat :)

J.K. Totski on muuten ihan huippu helppo muuttaja. T käveli uuteen kämppään sisään, nuuski paikat ja alkoi asumaan. Totskiliini ei kyllä stressaa niin mistään, vaan ottaa kaikki paikat ja tilanteet haltuun tosta noin vaan. Tai no edelleen ne yli-innokkaat täti-ihmiset ovat T:lle kauhistus, mutta muuten.

J.J.K. Nii ja ONNEE vilpittömästi kaikille niille jotka sai niitä vaaleenpunasii nauhoja ja ruusukkeita näyttelyistä, vaikka tankki koiriksi nimittelinkii rotevampia yksilöitä! Kommentti oli kuitenkii täysin ilman sarvia ja hampaita :). Jokaiselle se oma koira on kuitenkii aina paras ja rakkain ja varmasti sopivinkii. Ihan vaan tällasena lisäyksenä, ettei kenenkää tarvii vetää herneitä nenään miun hlökohtasista makuasiakommenteista ;). Antaa kaikkien koirien haukkua haukkua vaan (/kukkien kukkia kukkia vaan:)...