Joulu on jo kaukana takana ja Uusi Vuosi lähes kokonaisena edessä. Ennen hurjia lupauksia vuodelle 2011 pieni kuvapläjäys Totoron joulusta.

Tärkeintä joulussa olivat tietenkii paketit. Totoro sai muun muassa uuden pallon, joka tosin kesti tasan puoli tuntia teräviä hampaita, sekä kääröstä paljastuvan pehmoporon.

Elmeri olisi kovasti tahtonut tutustua uuteen leluun, mutta Totskin antama pahasilmä jähmetti pienen koiraparan paikoilleen.

Lopulta pehmoa tutkittiin kuitenkin yhteisvoimin.

Ja tappo-operaation jälkeen Herra T vielä ritarillisesti tarkasti riistan elottomuuden.

Oliver ei jaksanut kiinnostua nuorten poikien leikeistä vaan keskittyi ihmisväen kanssa oleellisimpaan, eli herkutteluun.

Myös Elmeri rauhottui availemaan herkkupakettia. Totskikin sai oman aarteensa, mutta piilotti sen pahanpäivän varalle vierashuoneeseen, josta Elmeri ahneena kuolamaakaarina sen jäljitti ja pisteli omaan kitaansa. Tämän jälkeen piti toisia katsella hieman alta kulmain, mutta leikin riemu voitti mielenosoituksen...

...ja pojat päättivät kuluttaa ahmittuja herkkuja kirmailemalla pihalla.

Rikotun pallon tilalle löytyi lumikökkäre,

jota sitten kieriteltiin pitkin pihaa.

Pallo hotkaistiin leikin päätteeksi nälkäiseen ja janoiseen kitaan Elmerin hölmistellessä vieressä puuhakkaan kaverin järjenjuoksua.

Sisätiloissa hakeuduttiin "lasten" huoneisiin, koska siellähän on tunnetusti kaikista parhaat lelut ja silittelijät.

Joskaan tämän lelun voittanutta ei ole vielä löydetty mistään! Huomatkaa mikä hullunkiilto Tötörön silmissä loistaa. Meiän tyyppinen menee aivan sekaisin kyseisestä lelusta. Kun emännän porukoille saavutaan niin lelu on löydettävä heti! Sitä etsitään vaikka koko vierailun ajan, sillä se leluhan on siellä jossain! Kärpätin löytää sinisen renkaan vaikka se olisi jemmattu kodinhoitohuoneen kaappiin. Ja siitä se ralli sitten alkaa eikä loppua näy ennen kotiinlähtöä. Lelu on pakko ottaa välillä T:n ulottumattomiin, jotta Totterström malttaa rauhoittua edes hetkeksi. Mikäköhän ihme moisesta kapineesta tekee niin vastustamattoman?!

Emännän porukoiden (kymmenen aikuista+pari lasta+kolme koiraa=pikkuinen hulina;) luona juhlitun jouluaaton jälkeen rauhoituttiin puolestaan kotiin. Tosin jälleen oli vieraita kylässä Tapanin tansseista johtuen, mutta harvemmin muurahaiskarhu siitä stressaa. Päinvastoin. Potskinen nauttii täysin siemauksin saamastaan huomiosta. Joten mitä enemmän ihmisiä, sitä varmemmat rapsutukset :D! Tällä kertaa uhriksi on joutunut Susin Noora.

Kylässä oli myös tosi pelottava rusetti! Se ilmestyi illalla yht'äkkiä emännän kaverin Sarin päähän ja se oli aivan liian jännittävä juttu. Siis T alkoi murista heti Sarille rusettia tuijottaen, kun iso ja musta hiuskoriste keikkui ilmeisen uhkaavasti Sarin hiuksilla. Totski ei suostunut menemään Sarin luokse ennen kuin rusetti oli otettu pois. Totoro ei päässyt rusetista yli edes seuraava päivänä, kun yövieraaksi jäänyt vakiorapsuttaja  kömpi ilman rusettia ylös sängystä. Silloinkin pöljänder hiipi empien Sarin luokse, murahteli epäluuloisesti ja nuuskaisi tarkasti hiukset ennen kuin uskoi uhan poistuneen ja uskaltautui köntsähtämään siliteltäväksi. Sama toistui aina uudelleen ja uudelleen. Kun Sari vaikkapa käväisi kylpyhuoneessa ja saapui sieltä takaisin niin sama epäluuloinen murraus alkoi jälleen. Ihme touhua. Pääsisipä joskus tuon pedon pään sisälle niin ymmärtäisi ehkä paremmin kirppulin mielenliikkeitä. Pitänee ostaa itselle samanlainen rusetti ja siedättää otus moiseen kauhistukseen...

Tapanista sitten hujahdettiinkin muutaman työpäivän kautta Uuden Vuoden aattoon, jota juhlistettiin  vaihteeksi kyläluutina. Totski on kyllä siitä helppo koira, että sen voi napata mukaan minne vaan, eikä ukkeli ole millänsäkään vaihtuvista paikoista. Herra nuuhkaisee uuden ympäristön läpi ja rösähtää rapsuteltavaksi tai alkaa omatoimisesti leikkimään mukaan otetuilla leluilla. Niin nytkin. Ilotulitteetkaan eivät tyyppistä hätkähdyttäneet, vaan T seuraili ihmisten touhuja rauhallisen kiinnostuneesti.

Totski valvoo käskyn alla, turvallisen välimatkan päässä isännän räjäytystouhuja.

Ilotulitteiden myötä vaihtui siis vuosi ja nyt pitänee kai julkistaa Uuden Vuoden 2011 THE LUPAUKSET, eli jonkinlaiset tavoitteet:

2. TK1-Tunnus toko:ssa

3. Mölli-kisat agilityssa (aivan vuoden lopussa)

4. SERT näyttelyistä

Noihin tavoitteisiin on hirmuinen matka (eikä esim. näyttely-menestykseen pysty edes itse vaikuttamaan), mutta mennään pienin askelin ja katotaan mitä tulee. Meiän TAVOTE NRO 1 on kuitenkii ennen kaikkee se että kehitytään koirakkona, hioudutaan enemmän yhteen ja pidetään hauskaa yhessä :D!!!

Totoron jouluinen taidonnäyte "tottelevaisuudesta" ja poseraamisesta. Emäntä käski odottamaan ennen kuin Teeläinen ehti edes kunnolla istahtaa tuolille, joten salamana toteltiin ja asento on sitten tämä ;D! Toivotaan että samaa kuuliaisuutta nähdään myös harrastuksissa... Etenkii tuolla agility-hallilla!