Myö ollaan vielä hetki nautittu entisestä elämästä, kun tuo hirmuinen jääkausi alkaa huomenna ja rajoittaa hetkellisesti kavereiden kanssa hengailua jne.

Käytiin lauantaina ja sunnuntaina Lau:n järjestämissä agility-kisoissa jännäämässä seuralaisten puolesta ja samalla vähän siedättämässä Herra Hakkaraista kotihallin kiihkeään kisatunnelmaan. Ensimmäiset 5 minuuttia T kävi "hieman" kierroksilla, mutta pienen madonluvun jälkeen rauhottui kiltisti katselemaan toisten riemua, vaikka selvästi olisi tehnyt mieli itse radalle kurvailemaan. Mie niin ootan että saadan pakka taas kasaan ja päästään itsekin jälleen treenailemaan. Oli ihan kauheaa katsoa vierestä koirakkojen riemua ja menemisen makua tietäen ettei itse pääse vielä piiiitkään aikaan radalle.

Emännän ja koiran neuvottelu kuinka hallilla käyttäydytään.

"En pysty ees kattomaan tonne radalle, ku tahtosin niiiin kovasti mellastamaan sinne! Ja siis osaisin kyl paljon paremmin kaikki, enkä siis to-del-la-kaan tarviis mitään turhaa ohjaajaa mukaa ja kaiken maailman kehähärveltäjätkii vois mennä tiehesä ku mie jytäisin menemää."

Ihanista talvikeleistä ollaan nautiskeltu jäällä tarpoen. Niin ja ihan vaan vinkkinä kaupungin ukoille. Jos tahotte ettei koiranulkoiluttajat aiheuta pahennusta kanssa ihmisissä lenkittäessään hurjia, mutta käskyjä noudattavia, petojaan vapaana laduilla, niin niitä moottorikelkalla ajettuja kävelyreittejä vois vaikka harkita...

Totterström ja nykyinen vakityttis Susi valmistautumassa ajojahtiin.

Opaskoirat: "Neuvomme tien haluamaanne kohteeseen ja tarvittaessa kiritämme hiihtoanne perässä juosten ja villisti haukkuen!"

"Minne ne kaikki opastettavat oikeen katos? No jos ei oo täällä apua tarvitsevii, nii tässä ois yks vapaaehtonen Suomen hiihtomaajoukkueen valmennusrinkiin. Voisin kattokaas pitää huolen siitä ettei vauhti hyydy missään vaiheessa ja sit jos menestystä ei kuulu, ni miuta voi aina syyttää ittesä sijasta, kun en mukamas kirittäny tarpeeks lujaa tai jotai!"

Kameraa selatessa löysin myös tällasen otoksen penkkaripäivältä, kun käytiin kaupungilla ihmettelemässä menoa ja meininkiä.

"Älä nyt kisko siitä hihnasta, kun oisin tahtonu vaan ihan pikkasen lähemmäs tutkimaan noita pallohäntäsii saaliita!"