No nii, nyt on taas hetki aikaa istahtaa koneen ääree muissakii ku kouluasioissa. Eli luvattu raportti joulusta ja uuesta vuuesta. Lyhykäisyyessään pyhät meni liian äkkii ja Totoro nautti täysin siemauksin saamastaan huomiosta ja hemmottelusta. Rakettien paukekaa ei pelottanu yhtää, vaikka pojat ampu niitä omalla pihalla ja naapuripihoiltakii kuulu ilone meteli monta tuntii putkee. Totski seuras valojen räiskettä tiiviisti ja haukkaili ilmasta palasii metästäessää mielestään valopalloja. Hassun näköstä touhuu, ku paukut oli kuitekii monien metrien päässä :). Ei tuo ötökkä tosiaa mikää arkajalka oo!

Totskin paras joululahja, jota ei maltettu ees kääreistä purkaa, ku piti alkaa jo järsimää antaumuksella.

Toine lahjoista aiheuttikii sit pientä päänvaivaa herra huupertille, ku ei ollu yhtä helppo peli ku kaks aiemmin ostettuu vastaavaa, jotka tyyppi ratkas ehkä puoles minuutis. Nyt yritys oli kyl kova...

...mut lopulta meni hermot mokomaa härvelii! "Är ja pur, emäntäääää, isäntääää, tulkaa nyt auttaa, ku tuo on varmast rikki!!! Sen on pakko olla, ku se ei vaa toimi, vaik sen pääl hyppis tai sitä tyrkkis ympäri kämppää. Perhanan kapistus, mur, syön kohta koko kiusankappaleen!"

"No en syöny kuitekaa, ku maistukii mokoma viel nii kamalalle. Siispä takasin luun kimppuu..."

Ja siin se joulu sit meni. Totoro nakers luutaan ja myö pupellettii suklaata. Ulkoiltii ja vietettii laatuaikaa yhessä. Uus vuos rentoiltii samaa syssyyn ja nyt ollaanki jo ehitty tosiaa pyörähtää siellä Kajaanissa, josta löyty viel yks sisaruspotretti. Kuva on tosin aika epäselvä, ku oli linssiin satanu "pilkkuja". Nii ja seuraava koitos on Tuusniemen ryhmis 21.2, eli toivotaan taas että Totterströmillä on show-mies-vaihe päällä.

Erinomainen trio, Tikru, Totoro ja Pipsa.

Totoro on muuten iha höpsönä lumeen. Tyyppi hyppii neliloikilla pää eellä umpihankee ja puskee hangen alla myyränä eteepäi. Ja se ei väsy ikinä! Eilenkii kahlattii metässä varmaa pari tuntii vesiäiskamujen kanssa ja olin varma että kotona tyyppi vaa rojahtaa kenkien päälle nukkumaa, mut ei. Kärppä heittelee tennispalloo ympäri asuntoo ja pärrää muutenki menemää. Huomaa ett ollaan lomailtu tokoilusta aivan liian pitkää (talvitauko treeneistä kestää toivottoman kauan, ku kenttä on sään armoilla), nii tyyppi ei saa tarpeeks väsyttävää aivojumppaa. Jatkuis jo treenit!!!!

Luminalle...

...huomaa jotakii eessä ja valmistautuu...

..hyökkäämään isännän kimppuun.

Ja leikkimää talven kestosuosikkii, lumen metsästämistä.

Kräyh, sainpas kiinni!

Häh, minne ne oikee katos??!

No isäntä todennäkösest söi ne, ku myhäilee noi tyytyväisen näkösenä.

Ollaan kyl nautittu kunnon talvesta ja otettu siitä kaikki irti. Totski tosin tuntuu ottavan ulkoilun koiraporukalla tyttöjen liehittelynä, kun on selvästi kirpulla isojen poikien leikit mielessä.

Totorolla ja Susi-tyttösellä on ihan omat kuviot. Oliver ja Unna ei tunne paljoo häveliäisyyttä toljottaessaa kaksikon puuhasteluja. Ninni ja Nasu sen sijaa osaavat käyttäytyy, ku hienot naiset konsanaa :).

Tuli muuten just mieleen kuulumisii kirjotellessani etten ees muista millo oisin viimeeks saanu itkupotkuraivarin Totoron käyttäytymisen vuoks :O. Nykysin tolle riittää toteamus "anna olla", ku purina alkaa kuulumaa ja herra vaikenaa kiltisti. Ei ukkeli vieläkää ihmisille lämpene hetkessä, mut räyhääminekii on oikeesti alkanu jäämää. Totski muistuttaa räyhäramseksen sijasta perus varautunutta perroo :). En kuitekaa nuolase enne ku tipahtaa, vaa edetää hitaasti ja katotaa onks tää iha pysyvä olotila, vai ohimenevä järjenpilkahusvaihe... Nyt lähetää väläyttelemää Totoron järjenvaloo tonne koirapuistoo ja toivotaa ett sen jälkee herraa nukuttaa.

Totoron lempi nukkumapaikka. Ja nuo kengät siis aina myllätää sopiviks tyynyiks ja matto raavitaa oikeesee asentoo enne ku pedille voi arvon herra asettuu.