Emäntä malttaa vaihteeksi istahtaa koneelle naputtelemaan herra Totterströmin kuulumisia. Ensin ne huonot uutiset, eli Kärppä on Tgaa+. Positiivisuudella eteen päin ja katotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Nautitaan kesästä ja puuhastellaan kaikkea kivaa yhdessä ihan niinkuin aina ennenkin. Mie olen päättänyt, että Totski on niitä harvinaisuuksia jotka kantaa plusmerkkiä riesanaan, mutta ei koskaan kuitenkaan sairastu kilpirauhasen vajaatoimintaan, NIIN. Ja päätös pitää ;).

Kesä on ollu isäntäväellä toooosi kiireinen, kun ollaan rempattu kämppää ja käyty töissä. Väliaikaisena majapaikkana on toiminut emännän äitin perheen koti. Kolhoosimeininkiä takana kohta pari kuukautta, huhhuh! Saman katon alla on siis pyörinyt pari teiniä, kolme koiraa ja neljä aikuista. Hulinaa kerrakseen. Nyt kuitenkin on remontti valmis ja Totoro pääsee kotiutumaan uuteen asuntoon. Katotaan joudutaanko remonttihommiin uudestaan jos tyyppi laittaa protestit päälle...

Seuraavaksi kuvakollaasi kuluneelta kesältä.

Kolhoosin Turvatiimi.

Ai miten nii ei kenkiä mukamas saa pölliä? Ei myö mitään olla tehty, ainakaan muotoiltu balleriinaa uusiksi, vaikka ehkä vähän syyllisiltä näytetäänkii...

Iltauinnit isännän kanssa on ihan huippuja.

Oliverkii on päässy vetämään iltahuuruja kuonoon...

...mutta joutuu alistumaan emännän valvonnan alasuuteen hurjan riistaviettinsä vuoksi.

Rannalla ollaan myös oltu, vaikka se on kuulemma kiellettyy huvii koirilta. Ihme sääntöjä ihmiset kehitteleeki!

Kesän suosikkilelu uidaan hakemaan vaikka vastarannalta.

Huilitauolla on hyvä nakerrella herkkuluita.

Ai miten nii muka luu hävis? En ainakaa kaivanu sitä tähä maahan piiloo. Koha vaa istun ja ihmettelen hiekkakeon päällä ja hoian vahtivelvollisuutta rantaleirin suhteen.

Kesän ja oikeestaa minkä vuodenajan kestosuosikki keppien etsiminen milloin mistäkin on kuulunu myös tän kesän jokapäiväsiin toimiin. Tällä kertaa maastona heinikko, jossa on hyvä laiduntaa etsintöjen välissä.

Löydetty keppi pitää tietenkii kulettaa turvaan "kotiin", nii että ulko-oven vierestä saa kerätä grilliin poltettavaa.

Toinen vaihtoehto grillituomisille on kepin piilottaminen hiekkaan. Tällä kertaa tosin aavistuksen liian pieni kuoppa kepukalle.

Juhannuksenakii Totski pääsi toteuttamaa itteensä juhannuskoivujen haussa. T valitettavasti ymmärsi asian hieman pieleen ja saalisti pystyssä törröttäviä kepukoita kuin juuri häntä varten pystytettyjä aarteita. Turnutiini varmisti koivujen vaarattomuuden tappamalla ne yksi kerrallaan.

Mölkky oli huippu peli. Ihan ykkönen! Ihmiset vaan visko keppiä koko ajan haettavaksi ja Totoro saikii kunniatehtävän noutaa heitetty kapula ja tuoda se seuraavan viskattavaksi. Jotain hyötyy keppihulluudestakii on :D.

Mölkkykisan jälkee T muuttu kenguruks tai korvista päätellen jänikseks...

...joka loikki yli kivien ja kantojen.

Sorsanmetsästystä oli myös juhannusohjelmassa.

Tosin niin innokkaasti, ettei muut koirat päässeet hupiin mukaan...

...ennen kun Kurnusimppu otettiin pakolliselle tauolle.

Elmeri päätti veden lisäksi viilentää itseään äitin kukkapenkissä petaamalla itselleen aitiopaikan edesmenneiden istutusten sekaan.

Viaton hymy. Siis häh, onks kaikki kiva kiellettyy?

Kaverukset toimivat tikkakisan virallisina valvojina. Elmeri tosin metsästi ruoanmuruja maasta ja Kärppänä tunki itsensä kaikkien nähtäville, jos joku vaikka heittäisi tikan sijasta keppiä. Olisi paremmat osumismahdollisuudetkii.

Veneily kuului vesikoiramaiseen juhannukseen.

Veneilyn määränpäänä oli Puumalan hulinat. Totski toimi ansiokkaasti terassin maskottina ja keräsi ympärilleen rapsuttelijoiden parven.

Välillä tosin piti ryömiä penkkien alle turvaan yli-innokkailta käsipareilta ja ottaa pienet huilit varjon viileydessä.

Paluumatkalla Totoro arvosti isännän vieruspaikkaa, koska siihen ei pärskynyt ällötys suihkun kaltaisesti vesipisaroita.

T on kyllä maailman suloisin laivakoira <3

Ja laivakoiran suosikki elementti on ehottomasti vesi.

Tinka-siskokii vietiin treffeille veden ääreen ja kivaa oli :)

Siskolle piti esitellä linnustustaitoja sorsajahdin merkeissä.

Valitettavasti saalis räpiköi karkuun.

Mutta silti sisko huoli leikkikaveriksi ja yhdessä tuumin plus-merkkiset katseet suunnattiin toiveikkaina positiiviseen tulevaisuuteen :D.

Totski toivottaa kaikille ihanaista kesää ja kasvattelee turkkiaan kohti Kuopion kolmipäiväistä koitosta elokuussa!